Het Braziliaanse Rio de Janeiro ligt aan de Baía de Guanabara, een schitterende baai bezaaid met eilandjes. De stadswijken zijn zowel tussen de heuvels als tegen de heuvels gebouwd, met op de achtergrond steile bergen. De omgeving van Rio is bezaaid met heuvels en rotspunten in bijzondere vormen. De bekendste is het Pão de Açúcar, een topattractie. 

Dé toeristische attractie bij uitstek is echter de Corcovadoberg, waarop een reusachtig Christusbeeld met uitgestrekte armen staat. Het treinritje naar de top is gewoonweg adembenemend, de route gaat door de bossen van het nationaal park Tijuca. Vanaf de Corcovadoberg heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. 

Een andere ervaring die u zeker niet mag missen, zijn de prachtige Iguazú watervallen, deze bevinden zich in het gelijknamige natuurpark. Een combinatie van zowel Rio als Iguazú zorgt dan ook voor een onvergetelijke, unieke belevenis!

Laat u meenemen door de opzwepende ritmes van de Samba & ontdek het wonderlijke Brazilië tijdens deze incentive!

Schermafbeelding 2018 03 14 Om 17.15.56 2

  

Schermafbeelding 2018 03 14 Om 17.17.33

Programma

Dag 1

Na aankomst in de luchthaven van Rio worden de deelnemers per bus naar het hotel gebracht. Tijdens de check-in worden de gasten hartelijk verwelkomd en genieten ze van een drankje bij het zwembad. Aansluitend kunnen de deelnemers genieten van een heerlijk diner in het restaurant van het hotel.

Dag 2

De dag start met een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Vandaag bezoeken de deelnemers Rio! Ze komen samen in de lobby en ontmoeten de lokale gids. Eerst en vooral brengen ze een bezoek aan de Sambodromo, waar jaarlijks de wereldberoemde parade van het Rio carnaval plaatsvindt.

Vervolgens gaan ze naar “Cidade do Samba”. Dit is één van de grootste trekpleisters van Rio, waar de Brazilianen het hele jaar door het carnaval van Rio voorbereiden. Men vindt hier de beste sambascholen, kostuumateliers, praal- en paradewagens,… De deelnemers krijgen de unieke kans om hier een kijkje achter de schermen te nemen!

Tijdens de lunch kunnen de deelnemers genieten van een heerlijke Braziliaanse maaltijd in een lokaal restaurant. 

Onder begeleiding van een gids bezoeken ze in de namiddag de stad, met haar prachtige gebouwen en monumenten uit de koloniale periode.

Na terugkomst in het hotel hebben de deelnemers wat vrije tijd om zich op te frissen.

Met de kabellift gaat de groep naar de top van de Pão de Açucar ofwel de suikerbroodberg. Het uitzicht over de stad is van hieruit adembenemend! Aan de top krijgt iedereen een heerlijk welkomstdrankje aangeboden en vindt er een show met sambamuziek en dans plaats. 

Na de afdaling worden de deelnemers naar een schitterend koloniaal restaurant gebracht, waar ze zullen genieten van lokale live muziek. In hetzelfde gebouw bevinden zich nog een leuke bar en club waar ze na het diner kunnen vertoeven. 

Rio De Janeiro Incentive Brazilie 01
Suikerbroodberg Rio De Janeiro Incentive Brazilie

Dag 3

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel.

Vandaag ontdekken de deelnemers de natuur en de prachtige uitzichten van Rio per jeep. Deze jeeps staan klaar voor het hotel.

In de voormiddag staat een bezoek aan Corcovado op het programma. Deze 710m hoge berg is wereldwijd bekend vanwege het beeld van Cristo Redentor dat de top siert, en is benoemd tot één van de 7 wereldwonderen.

Per jeep gaan ze verder naar het Tijuca National Park, dat het grootste woud ter wereld binnen een stadsgrens bevat.

Bezoek aan Santa Teresia, de wijk die vaak ook de ‘parel van Rio’ genoemd wordt en waar vele beeldhouwers en schilders hun inspiratie vinden.

Na een heerlijke Braziliaanse lunch gaan de deelnemers naar Sepetiba Bay voor een schoonercruise in de prachtige baai. Aan boord worden er hapjes en drankjes geserveerd. De boot stopt bij een afgezonderd eilandje waar ze aan wal kunnen gaan om van de zon te genieten.

Verder worden er workshops georganiseerd waar aan deelgenomen kan worden; bv. samba muziek- & danscursus, … Ook het diner wordt hier geserveerd. Nadien zetten de sambadansers en –muzikanten de avond sfeervol in gang. Een dj zorgt voor muziek om de avond af te sluiten.

Incentive Brazilie Rio De Janeiro 08 2
Incentive Brazilie Rio De Janeiro 04 2

Dag 4

Na een vroeg ontbijt in het hotel worden de deelnemers naar de luchthaven gebracht voor een lijnvlucht naar Iguazu. Vanaf de luchthaven worden ze naar Iguazu National Park gebracht.

Een heerlijke lunch, geserveerd op het terras van een lokaal restaurant.

Bezoek aan de watervallen. De deelnemers gaan met speciale trucks door de jungle en gaan vervolgens aan boord van zodiacs voor een 6 km lange boottocht door de canyon van de Iguassu rivier. Eerst kunnen de deelnemers genieten van een rustig gedeelte. Daarna vaart de boot tot vlakbij het neerstortende water van de Macuco waterval, de grootste waterval die veilig benaderd kan worden. De deelnemers zullen zich pas echt verbazen over de immensheid van de watervallen met een spectaculaire helikoptervlucht!

In het hotel kunnen de deelnemers genieten van een lekker diner.

Dag 5

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel.

De deelnemers kunnen genieten van een vrije ochtend om nog wat te winkelen, of gewoon te relaxen.

Vertrek naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel

Dag 6

Aankomst in Brussel